Vad är musik?

music-7När det kommer till musik är det något som många lyssnar på. Det finns nog ingen som kan säga att musik är något som de aldrig har lyssnat på. Detta med anledning av att det finns på alla platser i samhället. Du kan höra det i liveform på stan, eller på en konsert. Det finns i radio och i tv. På det sättet kommer alla människor många gånger i livet i kontakt med musik. Detta är något som formar en persons intressen medan det för andra bara är något som hörs och sedan seglar förbi. Hur som helst berättar detta egentligen inget om vad musik är.

Om det ska sättas ett finger på termen som kallas för musik så kommer det egentligen att behandla alla som har med ljud att göra, vilket då inte har med tal att göra. Även om det ibland sägs att någon har talat så att det låter som musik i vissas öron, så kommer detta inte att vara något som klassificeras som musik. För att något ska gå under genren musik, kommer detta att betyda att ljudet ska vara musikaliskt. Detta betyder rätt och slätt att en musiker har komponerat något som kan lyssnas på och avnjutas av människor.

Nu finns det naturligtvis de som gillar olika former av musik och då kan det för dessa vara lätt att säga att det är det enda som är musik för dem. Det är då inte sant. Det som är musik för en del kan istället vara oljud för andra, men för den sakens skull kommer alla dessa olika genrer att hamna under termen musik. För att enkelt beskriva musik så är detta något som består av olika toner och spelas med hjälp av olika instrument. Musik kan även innehålla sång där någon sjunger till det toner som är sammansatta på ett så harmoniskt sätt som möjligt för den genre det berör.