Kan alla skapa musik?

d617f6b46100c1568ae7008fd9f782bfFör att skapa musik säger vissa att det kommer att behövas en del kunskaper, medan andra bara säger att det är att samla ihop en del toner och sammanfoga dessa hur resultatet än kommer att bli. Detta betyder då att alla egentligen kan skapa musik, frågan är bara om det kommer att bli något som andra människor verkligen vill lyssna på. Något som också tyder på att alla kan skapa musik, är om du ser till alla världens hörn. I detta fall finns det en otrolig mängd olika saker som klassas som musik. Som ett litet exempel kan det tas alla den musik som härstammar från olika etniska grupper.

Inom detta område finns det något som kallas för traditioner, vilket då betyder att alla från barnsben får lära sig att utföra rytmiska slag på olika instrument som skapar den traditionella musiken som spelats i flera hundra år. Detta är dock inte något som alla kallar för musik, men det är något som i allra högsta grad går under samma namn. När det sedan kommer till den musik som skapas i kommersiellt syfte kommer det att vara helt andra faktorer som gör om du anses kunna skapa musik.

När det gäller kommersiell musik kommer detta att vara något som ska tilltala och anpassas till en stor mängd lyssnare. I det fallet är det något som kallas för musiker som skapar denna musik och spelar den. Nu behöver det inte vara musiker som skapar denna musik, utan det kan vara kompositörer och låtskrivare. Något som alla dessa som jobbar inom denna bransch måste ha gemensamt är dock att de måste vara musikaliska. Det är idag en förutsättning för att det ska kunna skapas kommersiell musik som verkligen blir det som slår och toppar försäljningslistorna. I det fallet är det inte alls alla som kan skapa musik.