Hur mycket kan du tjäna som musiker?

1-6HpV_Jfhx_gUyRv4urKoVgOm det nu är någon som verkligen börjar att spela eller sjunga som musiker och tror att detta kommer att vara något de kommer att tjäna sitt levebröd eller massor av pengar på kommer dessa i alla fall att vara mycket få. Idag finns det massor av musiker och sångare bara i Sverige och detta tyder då på att det på något sätt måste gå att tjäna pengar på detta. Alla kan ju inte bara vara så dumma att de går omkring och gör detta för sitt stora intresses skull. Jo, faktiskt så är mycket av det uttalandet sant.

Ett exempel på detta kan vara när du går på en restaurang och pub och det där finns ett band som spelar varje vecka en eller två dagar. Många gånger så kommer detta band att vara ett av dem som vill bli sedda. Det betyder att den plats som de spelar på, knappast betalar dem för detta. Här kan betalningen handla om något så lite som en back öl, för att kunna fira tillsammans med gästerna i puben efter spelningen. Alternativet är att de tar med sig ett par groupies till ett bakomliggande rum och håller en privat fest.

Nu är naturligtvis inte detta fallet för alla och en del kommer inte ens att nå till detta steg i utvecklingen mot att bli kända och tjäna pengar. Dock finns det de som lyckas. När du verkligen lyckas inom musiken kommer det att finnas stora chanser att tjäna bra med pengar. Här finns det egentligen inga gränser för hur mycket du kan tjäna. För alla de som aldrig blir kända eller bara kända på lokal nivå, kommer musiken egentligen bara att vara vilket jobb som helst. Här kan många få en lön de faktiskt kan leva på, samtidigt som de får göra något som de verkligen tycker om.