Här hittar du 4 tips på bra böcker om musik

Vad vore livet utan musik? Ganska tyst och tråkigt, eller hur? Om du vill lära dig ännu mer om musik, diskutera med andra musikintresserade samt få tips om olika spelningar är sidan ViMusiker.se en mycket bra mötesplats för musikintresserade. Om du gillar vissångaren Cornelis Vreeswijks underfundiga texter och fascineras av hans liv rekommenderas boken Ett bluesliv: berättelsen om Cornelis Vreeswijk. Boken har samlat Cornelis egna noveller och texter, tillsammans med berättelser om honom, återgivna av hans vänner och familj. Som läsare får man en komplex bild av denna stora artist som dog alldeles för tidigt, endast 50 år gammal.

shutterstock_293784530Punk eller reggae?

Tips på läsvärd litteratur är alltid välkommet och ytterligare en bok som går i musikens tecken är Please Kill Me!: Den ocensurerade historien om punken. Boken börjar med sjuttiotalets amerikanska punkscen och rör sig vidare till England. Ramones, Patti Smith och Sex Pistols är några av artisterna och banden som vi får stifta närmare bekantskap med i denna underhållande, roliga och bitvis tragiska bok om punken. Men kanske är det så att du dras mer till raggaetoner? Då är boken Reggae: The Story of Jamaican Music av Bradley Lloyd ett utmärkt val. Boken är skriven på engelska, men är mycket läsvärd. Den ger en helhets bild av denna sköna musikstil.

Utöka ditt musikintresse

Genom att läsa om nya stilar och andra artister än de som du vanligtvis lyssnar på får du en chans att upptäcka något nytt. Du kan också få en djupare bild av dina favoritartister och läsa om bakgrunden till varför en specifik grupp bildades. Sveriges största rockband Kent bekräftade våren 2016 att de lägger ner bandet efter över 20 år tillsammans. Passa på att läsa mer om gruppen i Jesper Walderstens bok Kent – Waldersten: lägg er inte i! Framförallt får vi se hur konstnären Waldersten tolkar Kents låtar genom illustrationer och foto. Ett spännande och ovanligt grepp som skänker något nytt till genren musikböcker.