3 bra böcker för dig som vill lära dig spela gitarr

shutterstock_232291606Drömmer du också om att kunna spela ett instrument? Kanske gitarr som du kan plinka på samtidigt som du sjunger? Då ska du fortsätta läsa för den här texten kommer nämligen att rekommendera tre bra böcker för dig som vill lära dig att spela gitarr. En gitarr är ett uppskattat instrument som går att spela var som helst och tack vare smarta fodral är instrumentet enkelt att bära med sig. Oavsett om du vill spela för din egen skull, bli en gitarrmästare likt Jimi Hendrix eller behöver använda gitarren som ett komplement i ditt jobb, kanske jobbar du på förskola i vården, har du nytta av dessa böcker.

Akustisk gitarr och elgitarr

Tips på bra böcker för nybörjaren som vill lära sig spela akustisk gitarr eller elgitarr är alltid välkommet. En populär bok är “Lär dig att spela gitarr: handbok för dig som vill börja spela akustisk gitarr eller elgitarr” av Phil Capone. Författaren är själv artist och musiklärare. Boken innehåller också bilder på grepp för olika ackord, tips inför gitarrköpet samt ordförklaringar. En annan bok Capone heter “Lär dig spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen”. Här bör du kunna grunderna i gitarrspel, men genom boken får du svar på frågorna hur ofta som du bör spela samt vad du ska träna på för att bli bättre.

Lär dig från början

“Gitarr.nu” är en nybörjarbok som är skriven av KG Johansson, Jan-Olof Eriksson och Anders Norén. Även denna bok levereras med en cd-skiva där bokens alla låtar är inspelade. Till boken finns även en hemsida med material där du kan lära dig mer. Du behöver inga förkunskaper för att köpa denna bok, den lär dig allt från början. Ta det lugnt, träna lite varje dag. Lite och ofta är bättre än sällan och mycket. Det kan vara svårt att få till greppen i början och det kan göra ont i fingertopparna, men det är bara att fortsätta träna.